Sunday, November 20, 2011

NYC Guide Quiz Results

A total of 82 people submitted scores in my recent quiz to win one of two copies of the Guide to Contemporary New York City Architecture. Of those scores, 34 quizzes were a perfect 10 out of 10. So the two winners, chosen at random, are Nindya Karlina and Paul Laroque. They have been notified via email and will each receive a copy of the book. Congratulation to them, and thanks to everyone for taking part in the quiz. Below are the questions and answers, with a little bit of explanation.

Also, thanks to Joel B. Sanders for setting up the quiz, and to the photographers credited below -- Aaron Dougherty, Albert Vecerka, Amy Barkow, Jackie Caradonio -- for supplying me with these photos for my book and letting me feature them here.

For those in New York City, a book launch is taking place tomorrow evening at Van Alen Books and a presentation will be held on December 5 -- the official release date of the book -- at McNally Jackson Books.

mm_0.jpg
1. What was the original name for 8 Spruce Street in Lower Manhattan, Frank Gehry’s first skyscraper?
A. Bankhead Tower
B. Beekman Tower
C. Berkman Tower
D. Bleecker Tower
Answer: B. The building sits between Beekman and Spruce Streets.

mm_1.jpg
2. What artist’s mural graces the west lobby—the one adjacent to the pedestrian arcade at right—of Pei Cobb Freed and Partners’ 200 West Street in Battery Park City?
A. Franz Ackerman
B. Sol LeWitt
C. Julie Mehretu
D. Takashi Murakami
Answer: A. Ackerman's mural is found in the west lobby, while Mehretu’s art is in the east lobby.

mm_2.jpg
3. Who designed the famous building (at right in photo) that faces SHoP Architects’ 290 Mulberry Street at Houston Street?
A. Henry Baerer
B. Casper Buberl
C. Joseph Keppler
D. Albert Wagner
Answer: D. The Puck Building was designed by Albert Wagner. (Baerer and Buberl are responsible for statues that grace the building; Keppler started Puck Magazine, for which the building was made.)

mm_3.jpg
4. Who designed the canopy signage of 41 Cooper Square, a building for Cooper Union designed by Morphosis?
A. Pentagram
B. Hexagon
C. Thom Mayne
D. Wim Crouwel
Answer: A. Pentagram also designed the interior signage and graphics. (Thom Mayne is Morphosis, and Wim Crouwel is the designer of the font Pentagram used for the canopy.)

mm_4.jpg
5. What unique condo perk can be found at 200 Eleventh Avenue in Chelsea, designed by Selldorf Architects?
A. Helipad
B. Marble toilets
C. Penthouse dog run
D. Sky garages
Answer: D. Elevators bring cars to en-suite sky garages.

mm_5.jpg
6. What is housed inside the concrete tower in one of Charles Gwathmey’s last projects before his 2009 death, seen here behind the building’s curving base?
A. Servers for Facebook.
B. A ConEd transformer.
C. U.S. Government offices.
D. Stacks for the New York Public Library.
Answer: C. The building is is the U.S. Mission to the United Nations, directly across from the UN.

mm_6.jpg
7. This academic building by WASA/Studio A defines the northern edge of Pratt Institute’s campus on what thoroughfare?
A. Dekalb Avenue
B. Flushing Avenue
C. Myrtle Avenue
D. Willoughby Avenue
Answer: C. Hence the building is called Myrtle Hall.

mm_7.jpg
8. The Pencil Factory, a renovation and expansion in Greenpoint, Brooklyn designed by Daniel Goldner Architects, takes its name from what former industrial tenant?
A. Dixon Ticonderoga
B. Eberhard Faber
C. Papermate
D. Staedtler
Answer: B. The Faber Pencil Company left Brooklyn for Pennsylvania in 1956.

mm_8.jpg
9. This park along the Bronx River takes its name from the previous function of the industrial machinery that, painted pink, now takes center stage. What was it used for?
A. An asphalt plant
B. A concrete plant
C. A fertilizer plant
D. A steel mill
Answer: B. This is the Concrete Plant Park by NYC Parks and Recreation.

mm_9.jpg
10. The Children’s Library Discover Center by 1100: Architect—under construction here before its Summer 2011 opening—serves what library system?
A. Brooklyn Public Library
B. The Morgan Library
C. New York Public Library
D. Queens Library
Answer: D. The CLDC is located in Jamaica, Queens.

3 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. thank you very much.. I'm so excited. Can't wait for the book ^_^

    ReplyDelete

Comments are moderated for spam.