My recent posts at World-Architects

      

Monday, November 25, 2013

Today's archidose #718

Here is the Brufe Social Center in Vila Nova de Famalicão, Portugal, by Imago (Cerejeira Fontes Architects), photographed by José Carlos Melo Dias.

Brufe, Centro Social. Imago

Brufe, Centro Social. Imago

Brufe, Centro Social. Imago

Brufe, Centro Social. Imago

Brufe, Centro Social. Imago

To contribute your Flickr images for consideration, just:
:: Join and add photos to the archidose pool, and/or
:: Tag your photos archidose

4 comments:

  1. I am really wondering why a social centre would look this brutal, like some form of prison architecture. I am wondering what the guiding design philosophy for this building, was.

    ReplyDelete
  2. I beg to differ. I think it looks cool and the windows leave plenty of light inside to be enjoyable. Maybe there are areas that don't need light such as a theater etc..Don't forget Portugal has hot weather so the people like shade and get away from it. I thought the sort of crevasse is clever for the stairs and the entry is really like targeting the purpose like a sift.

    ReplyDelete
  3. I believe the material is not the mot atractive for a public building.
    it looks rather cold. But spacially its very interesting!

    Ximena Rosenvasser

    ReplyDelete
  4. I agree with the comment about how it is a bit too cold for a social centre. It does remind me of a prison or correctional facility. Still some very cool angles! Especially the vortex-like entrance!

    Thanks for sharing,
    Brendon

    ReplyDelete

Comments are moderated for spam.