Wednesday, March 21, 2018

Nice Adaptive Reuse

Yesterday, a nice pool struck my fancy. Today it's this adaptive reuse project: a creamery in Buenos Aires.



According to Hitzig Militello Arquitectos, who were inspired by precious stones and the below-zero, granite-slab preparation of the ice cream, "The new diamond-like structure dialogues morphologically with the pitched roofs of a 20th century chalet." Covered in metal tiles and glass panels, the expansion is clearly contemporary but cleverly wed to the original. I like, for instance, the way two of three dormers on the side of the original are brought inside the expansion.



These photos reveal how the spaces flow between new and old...



... and how even the second-floor seating area overlooks the shop area through the dormers, their glass replaced with glass guards.



Lastly, the elevation and section drawings show how new infiltrates the whole old building, in those faceted windows on the left, and the spaces that carve deep into the original house.